Meikkausta aloittamassa – opi tästä perusvinkit

Meikkausta aloittamassa

Ensimmäiset kerrat meikin ihmeellisessä maailmassa voivat olla hämmentäviä, jos ei tiedä mitä tuotteita käyttää ja mitä niillä tekee. Tosiasia on, että vaikka meikin kokeileminen ensimmäistä kertaa voi olla jännittävää, oikeiden meikkituotteiden löytäminen voi olla myös haastavaa. 

Toivottavasti arvostat alla olevia hyviä neuvoja meikkiin, sillä uskomme että niiden avulla meikkaamisen aloittaminen on huomattavasti helpompaa kuin summamutikassa. Tie hyvään meikkiin alkaa, kun ymmärrät perusasiat ja tiedät, mitä kukin tuote todella voi tehdä. Alla on luettelo aloittelijoiden ehdottomista meikkituotteista. 

Aluksi voiteita ennen varsinaista meikkiä 

Pohjustusvoiteet jäävät usein huomiotta, etenkin meikkauksen aloittelijoilla. Kuitenkin se on yksi niistä tuotteista, joita meikkipakkauksesta ei koskaan saisi puuttua. Pohjavoide eli primer tasoittaa ihoa täyttämällä suuret ihohuokoset ja juonteet. Näin kasvoillesi tulee tasainen pohja, joka varmistaa, että meikin levittäminen on helppoa. 

Alusvoiteessa oikean sävyn löytäminen ihonvärillesi on ensisijaisen tärkeää. Saatat joutua testaamaan eri tuotteita ennen kuin löydät oikean värin ihollesi. Monilla tuotemerkeillä on laaja valikoima sävyjä, jotka täydentävät jokaista ihonsävyä. Meikkivoide kannattaa levittää sopivalla sienellä, joka imee voidetta sisäänsä. Näin voit lisätä vähitellen juuri sopivan määrän meikkivoidetta. 

Peitevoide on puolestaan monipuolinen tuote. Se paitsi peittää värimuutoksia, juonteita, ikääntymisen aiheuttamia laikkuja ja muita virheitä silmiesi ympärillä, mutta se toimii myös pohjana luomivärille tai huulipunalle. 

Silmien ja huulien väreillä meikki nousee oikeuksiinsa

 Monien mielestä ripsiväri on meikin tärkein osa. koska se lisää ripsien paksuutta, pituutta ja volyymia. Tämä puolestaan avaa silmiä. Hyvä asia on se, että se ei ole edes kovin vaikea.a Käytä kastettua ripsivärisauvaa ja levitä pari kerrosta (joskus yksikin riittää) ennen kuin viimeistelet ilmeesi. 

Huulipunat voivat muuttaa ilmettä dramaattisesti. Siksi on järkevää ostaa ns. luonnollisen näköisiä nudehuulipunia sekä rohkeampia värejä, jolloin sinulla on tuotteita eri tilaisuuksiin. Jotta voit löytää täydellisen huulipunan, valitse väri joka on vähän tummempi kuin huuliesi alkuperäinen ja luonnollinen sävy.   

Dramatiikkaa kasvoihin ja välineet haltuun

Edellä mainittujen jälkeen on aika lisätä draamaa ja ulottuvuutta. Bronzerilla voidaan lisätä ripaus väriä kalpeaan ihonväriin. Hiusrajaan, poskipäille ja kaulalle voi pölyttää hieman bronzeria, joka antaa ihollesi ja kasvoillesi tarvitun piristysruiskeen. Neutraali luomiväripaletti on silmillesi tärkeä. Nämä sävyt sopivat kaikille silmien väreille ja ihonsävyille. Samalla niillä saa niin luonnollisen päivämeikin ja tyylitellyn yömeikin.   

Näillä seuraavilla välineillä meikki onnistuu tilanteessa kuin tilanteessa. Silmämeikin siveltimellä puuteri levitetään löysästi luomelle. Ns. smudge-siveltimessä on usein tiheät harjakset, joilla levität raskaamman määrän meikkituotetta. Häivytyssiveltimellä voit levittää puolestaan pehmeän määrän väriä luomiväriin ja/tai häivyttää varjostusta luomivärin yläpuolella.

 Eyeliner eli silmänrajauskynä on tärkeä, mutta se on myös vaikea käyttää moniin muihin verrattuna. Jos sitä kuitenkin jaksaa opetella käyttämään kunnolla, voidaan sillä lisätä glamouria omaan ilmeeseen helposti ja muuttaa sitä myös tarvittaessa. Aloittelijoille kynämuotoinen eyeliner on usein paras vaihtoehto, sillä sitä voi hallita paremmin. Nyrkkisääntönä todettakoon, että kannattaa levittää väriä keskikohtaan ja pistellä kynää kevyesti ripsiin. Sitten voidaan edetä vähitellen kohti silmän ulko-osaa. Pisteiden yhdistäminen on helppo tapa luoda luonnollisempi ilme. 

Pitkän meikkisession jälkeen voit varmistaa sen, ettei meikkisi valu pois ennen aikojaan. Tämä onnistuu ns. setting spray -suihkeella. Muutama suihkaus voi pitää meikin aloillaan eikä sitä tarvitse korjata ja lisätä välttämättä lainkaan. Meikkisuihkeissa on runsaasti vaihtoehtoja, joka on hyväksi esimerkiksi silloin, jos sinulla on kuiva iho – tällöin voit valita kosteuttavan suihkeen. Jokaiselle ihotyypille löytyy varmasti aina sopiva suihke.